пʼятниця, 30 листопада 2018 р.

Заняття школи молодого психолога. Семінар-практикум "Оргаізаційно-методичні аспекти діяльності спеціаліста психологічної служби"

 





   29 листопада 2018 року в рамках Школи молодого психолога у ЗДО №7 «Веселка» відбувся семінар-практикум для психологів-початківців Золочівського району на тему: «Організаційно-методичні аспекти діяльності фахівця психологічної служби». На семінарі були присутні практичні психологи Гай Марта Вікторівна (Струтинська та Великовільшаницька ЗОШ), Рибка Соломія Василівна (Шпиколоський НВК), Коцієвська Мар’яна Ігорівна (Поморянська ЗОШ), Бараник Андріана Андріївна (Полянський НВК) та Гавришко Софія Ярославівна (Золочівський ДНЗ №3).
  Метою теоретичної частини семінару було  надати методичну допомогу практичним психологам-початківцям щодо виконання етичного кодексу психолога в роботі з учасниками навчально-виховного процесу, ознайомити з основними вимогами щодо введення документації. Це питання розкрила методист відділу освіти Золочівської РДА Вороньчак Галина Іванівна.
  Практичний блок семінару проводила керівник ШМП, практичний психолог ДНЗ №7 Воронкевич Ірина Миронівна. Він  складався із вправ та методик, які молоді спеціалісти можуть використати при першому знайомстві із дошкільниками чи учнями для з’ясування їхнього емоційного стану. Це допоможе педагогам створити у навчальних закладах середовище, котре сприятиме розвитку довіри та взаєморозуміння між учасниками навчально-виховного процесу. Це вправи «Автопортрет» (аплікація та робота з ножицями), «Чарівний художник» (малювання аквареллю по малюнку свічкою), «Вчимося жити разом» (колективна робота по створенню букету) та методика КТВ (кольоровий тест відносин) для з’ясування відношення учасників до моральних норм поведінки.
   На завершення заняття у вигляді експрес-супервізії молоді спеціалісти поділилися проблемами, з якими зустрічаються у своїй діяльності, отримали відповіді на запитання, що їх цікавили. На згадку про першу зустріч на занятті ШМП,практичні  психологи  отримали буклети з рекомендаціями щодо створення та наповнення стенду практичного психолога у закладах освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар